Kome će država narednih dana uplatiti po 10.000 dinara?

Nova pomoć za mlade u junu

Zaposlenima u socijalnim ustanovama u narednih nekoliko dana biće uplaćena nova državna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Nakon što su prethodnih meseci zaposleni u zdravstvu, mladi i penzioneri dobili državnu pomoć, sada će na red su stigle negovateljice, spremačice i kuvarice čiji će račun biti uvećan za 10.000 dinara.

Podsetimo, polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od januara su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto, a sada je red na radnike u socijalnim ustanovama.

Takođe, pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godine. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godine ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Ovaj novac biće isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Kako se možete prijaviti?

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć  od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna.

Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

Potreban je broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a njemu će se automatski otvoriti račun u toj banci  i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1.017.000 mladih u Srbiji.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.