Kao nekad: Kraljevačka Sloga ostvarila istorijski uspeh

Košarkaški klub Sloga Kraljevo vratio je grad na Ibru na košarkašku mapu, pa će se tako klub iz koga su ponikla neka od najpoznatijih imena košarke, ponovo naći u regionalnoj ligi, nakon što su prošle nedelje ubedljivom pobedom nad Novim Pazarom obezbedili učešće u regionalnoj ABA 2 ligi.
Foto:Filter media

-Velika mi je privilegija i čast što sam mgao da vodim ovu ekipu ove godine i da sa njom ostvarim jedan od najvećih uspeha u istoriji našeg kluba koji je „star“ više od 70 godina. Ovaj uspeh svakako je doneo stepenik više u organizaciji u upravi kluba koji će nam pomoći da sledeće godine bolje funkcionišemo kao klub na dva fronta u ABA 2 ligi i u KLS-u (Košarkaška liga Srbije), kaže Marko Dimitrijević, trener KK Sloga.

Foto: Flter media

Nakon što je prošlo nekoliko dana od utakmice koja je izazvala veliko interesovanje kraljevačke publike, kapiten KK Sloga Stefan Matović kaže da je upravo puna Nova hala sportova u Ribnici toga dana dodatno motivisala igrače.

Foto: Filter media

-Izuzetno mi je drago što je KK Sloga nakon prošlogodišnjeg uspeha ŽKK i Odbojkaškog kluba Ribnica doneo radost Kraljevčanima. Kraljevo je oduvek bio košarkaški grad  i mislim da su svi dugo priželjkivali da krenu bolji rezultati. Postavili smo dobre temelje i mislim da ovim uspehom možemo da se zadržimo u narednih nekoliko godina na ovom nivou, da budemo u vrhu KLS lige ali i da prve godine u ABA 2 ligi ostvarimo što bolji rezultat kako bi kasnije išli ambiciju više.

Gradonačelnik Kraljeva zahvalio se „slogašima“ na radosti koju su priredili sugrađanima nakon što su košarkašice prošle godine osvojile Kup Srbije a odbojkaši kraljevačke Ribnice posle 43 godine doneli Kup države u naš grad.

Foto: Filter media

-Kao grad trudili smo se da im obezbedimo finansijska sredstva kako bi tim redovno dobijao zarade a na kraju ovaj uspeh je plod zajedničkog rada Uprave kluba, trenera, pomoćnih trenera, igrača i grada Kraljeva. Ono što je bitno jeste da klub ne ostane u ovoj ligi samo jedno leto već da obezbedimo optimalne uslove kako bi se ovi igrači takmičili u drugom rangu na prostoru bivše Jugoslavije.

Podsetimo, KK Sloga Kraljevo osvojio je drugo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije i plasirao se u ABA 2 ligu. Međutim tu nije kraj sezone, jer će košarkaši Sloge već od 27. aprila  na domaćem terenu igrati protiv Vojvodine u Super ligi kada će se igrati na dve dobijene utakmice plej-of.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.