Izvesno poskupljenje grejanja u Kraljevu

Redukcije u ceni biće neminovne – kažu u JEP „Toplana“ u Kraljevu

Iako je zvaničan kraj grejne sezone bio 15. april zbog niskih temperatura radijatori u Kraljevu ostaće još neko vreme topli, odnosno dok god to vremenske prilike budu zahtevale.

Ono što više zabrinjava jeste izvesno poskupljenje grejanja za one građane koji se greju preko kraljevačke „Toplane“ koje je najavljeno za novu grejnu sezonu.

-Sada čekamo da vidmo kakva će cena gasa biti i kakvi će dogovori prvo države biti oko gasa pa onda šta ćemo mi imati od tih dogovora i kako će se pred nama odvijati ti dogovori. Ono što je evidentno jeste ozbiljna energetska kriza u svetu, što će se odraziti i na nas, kaže Aleksandar Nestorović direktor JEP „Toplana“ Kraljevo.

Foto: Filter media

Shodno svim dobijenim informacijama JEP „Toplana“ najavljuje da će od Grada tražiti odobrenje za povećanje cene grejanja, koje bi prema procenama krenulo od jeseni.

-Mi smo u našem programu koji smo predali Gradu već predvideli povećanja cena, videćemo u kojoj meri će to biti, jer sve zavisi ponavljam, od dogovora koje država bude napravila oko cene i isporuke gasa i mazuta, dodaje Nestorović.

U JEP „Toplani“ završava se dimnjak u centralnoj toplani što je investicija koja će se završiti do početka naredne grejne sezone. Nakon završetka ove grejne sezone u planu je da se završavaju radovi u Glavaševoj ulici gde je u toku rekonstrukcija pomenute i dela Pocerske ulice a gde radovi traju sedam meseci i ne mogu se nastaviti dok se ne završi grejna sezona koja je na izmaku.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.