Đaci, učitelji i vaspitači-učestvujte na Dečjem vaskršnjem sajmu

Izvor/Foto: Pixabay

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Narodna bibloteka „Stefan Prvovenčani“ organizovaće Dečji vaskršnji sajam u čijem će središtu biti izložba dečjih likovnih ali i drugih kreativnih radova inspirisanih predstojećim praznikom.
Izvor:Pixabay

Poziv za učešće na sajmu otvoren je za svu decu predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, koja će uz mentorstvo svojih vaspitača i učitelja, kroz kreativni rad (likovni radovi ili različite vrste rukotvorina, uz napomenu da se u izradi radova koriste isključivo veštačke replike pravih vaskršnjih jaja) ispoljiti svoj doživljaj vaskršnjih praznika. Ovo je ujedno i poziv učiteljima i vaspitačima da prijave onu decu koja žele da učestvuju na vaskršnjem sajmu.

Na ovom sajmu otvorena je mogućnost predstavljanja individualnih ili grupnih radova.

Rok za dostavljanje radova je 21. april, a potpisane radove treba doneti, u naznačenom roku, na Dečje odeljenje Biblioteke.

Izložba radova biće otvorena od 26. aprila do 13. maja 2022. godine, a svi posetioci naknadno će biti obavešteni o mestu izložbe.

Takođe, planirano je da izložba bude humanitarnog karaktera pa će tako prodajni dan biti 13. maj, a sva prikupljena sredstva biće uplaćena Kraljevačkom udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.