Zavetnici: Da svake godine imamo bar jedno Kraljevo više

Predizborni skup Srpske stranke Zavetnici održan je u Kraljevu. Prisutnima se obratila kandidatkinja za predsednika Srbije Milica Đurđević Stamenkovski koja je istakla da su prema svim relevantnim istraživanjima Zavetnici jedina stranka koja će na predstojećim izborima samostalno ući u republički parlament.
Foto: Filter media

-Izašli smo samostalno sa porukom da hoćemo da budemo svoji na svome. To podrazumeva da se borimo za očuvanje našeg ustavnog poretka, za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, za podršku našem narodu koji živi u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, u čitavom regionu i rasejanju, kaže Milica Đurđević Stamenkovski predsednica stranke.

Đurđević Stamenkovski istakla je i da stranka na čijem je čelu nije htela da sklapa neprincipijelne koalicije, ali i dodala da je borba da se bude svoj na svome, kako glasi i slogan kampanje, podrazumeva rad na očuvanju i obnovi sela, poljoprivrednih gazdinstava i domaće privrede.

-Nastojaćemo da se obnove vrednosti, da se zaustavi da svake godine iz Srbije nestane jedno Kraljevo ili jedno Užice. Borićemo se da svake godine imamo jedno Kraljevo više u Srbiji, da se rađaju deca, da se pomaže porodicama.

Ona se osvrnula i na to šta će ulazak u republički parlament Srpske stranke Zavetnici značiti građanima Srbije.

-Naš ulazak u parlament biće garancija da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj federaciji, da neće biti predaje Kosova i Metohije, ali i garanciju odbrane prodične, domaćinske Srbije koja prvenstveno brine o mladima. Radimo i radićemo na tome da povratimo poverenje u politiku sve većeg broja građana koji ranijih godina nisu izlazili na izbore, a koji nam sada daju podršku, zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Skupu se obratio i Strahinja Erac, potpredsednik Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici i kandidat za poslanika koji je naglasio da su Zavetnici u proteklom periodu obišli čitavu Srbiju zajedno sa predsednicom stranke. On se osvrnuo i na dosadašnje poslanike iz Kraljeva koji su „sedeli“ u republičkom parlamentu.

Foto: Filter media

-Kada govorimo o parlamentarnim izborima, Kraljevo je imalo nekoliko poslanika u poslednjem sazivu, međutim to nisu bili poslanici koji su se javljali za reč, već oni koji su bili klasični „stiskači tastera“ za glasanje. Iskreno se nadam da na predstojećim izborima, zakazanim za 3. april, građani neće glasati za takve, već za one koji iskreno vole svoju zemlju kao Milica, istakao je Erac.

Nakon završene tribine u Kraljevu, održana je tribina u Ušću, „budućoj kraljevačkoj opštini“ kako su istakli Zavetnici u obraćanju meštanima ove varošice.

Foto: Filter media

Na predsedničkim izborima Zavetnici će biti pod rednim 5, što ističu u ovoj stranci ima određenu simboliku, jer se, kako objašnjavaju, predsednički kandidat Zdravko Ponoš nalazi pod rednim brojem 4, a Aleksandar Vučić pod brojem 6, dok su Zavetnici u sredini, odnosno“ treći – pravi put“.

Srpska stranka Zavetnici na parlamentarnim izborima nastupiće pod rednim brojem 7.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.