Suverenisti: Potreban konsenzus između vlasti i opozicije oko najvažnijih pitanja

Izvor/Foto: Dostajebilo.rs

Postoji mnogo stvari oko kojih se vlast i opozicija u Srbiji ne slažu, ali taj dijalog mora da bude otvoren

-Da bi smo imali jaku Srbiju potreban nam je konsenzus između vlasti i opozicije oko državnih i nacionalnih interesa. U mnogim stvarima se ne slažemo, oko mnogih državnih stvari imaćemo različite predloge međutim moraju da postoje stvari oko kojih se slažemo, poručio je Saša Radulović nosilac liste za parlamentarne izbore koalicije Suverenisti.

Da bi Srbija bila jaka, neophodna je jaka domaća privreda i poljoprivreda.

-Kada nastupi globalna kria sa kojom se suočavamo u ovim momentima, odmah se presipa na unutrašnje stvari, kao što je rast cena. Tada moramo da se vratimo unazad i da razmislimo da možda subvencija stranih investitora nije dobra politika. Dobra politika je jačanje domaće privrede, smanjenje poreza i doprinosa, jer samo na osnovu jake domaće privrede zemlja može da se odbrani od svih izazova koje imamo u svetu, smatra Radulović.

Najbolja politika za Srbiju je politika suverenizma, u kojoj se čuva suverenost naroda i ne predaje se u nadnacionalne strukture kao što je EU, kako ne bi došli kao zemlja u poziciju da ne možemo sopstveno odlučivati o ključnim pitanjima za državu.

Primeri zakona koji su nametnuti Srbiji su Zakon o rodnoj ravnopravnosti- postoje dva pola, ne razumem koliko rodova je izmišljeno da bi  mi imali zakon o tome. Zatim promena Ustava, gde smo odlomili celu sudsku granu vlasti i predali je na tacni nevladinim organizacijama da nam kroje politiku u Srbiji. Sve ovo su loši primeri nametnutih zakona, kaže Radulović, i ja očekujem da će se nakon izbora povesti ozbiljna diskusija o tome da li Srbija treba da uđe u EU ili da bude kao neke zemlje EFTA, koje su zadržale suverenitet, žele ekonomsku saradnju ali čuvaju interese svoje zemlje odnosno svoji su na svom.

Koaliciju Suverenista čine stranke Dosta je bilo, Zdrava Srbija i Pokret Živim za Srbiju.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.