Pušteni u štampu glasački listići za parlamentarne izbore

Izvor/Foto: Tanjug

Sinoć oko 22 časa u štampariji JP „Službeni glasnik“ počelo je štampanje listića za parlamentarne izbore u Srbiji koji će biti održani 3. aprila. U štampu će biti pušteno 6.501.689 listića.

U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisije (RIK), glasački listić za izbor narodnih poslanika biće sive boje.

Izvor: Tanjug

 Iz Republičke izborne komisije poručeno je da će listići biti štampani na ukupno 29 jezičkih varijanti.

Na formatu A4 štampaće se u jednoj jezičkoj varijanti, na A3 formatu na dve ili tri jezičke varijante, dok će na formatu A2 biti štampano na tri, četiri i pet jezičkih varijanti.

Podsećamo, u nedelju 20. marta počelo je štampanje i listića za predsedničke izbore koji će biti održani u istom danu. Kako je ranije odlučeno ovi listići biće štampani u plavoj boji. I za predsedničke izbore biće odštampano 6.501.689 listića.

Kako navode iz RIK-a, u Srbiji će se glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih će 29 biti u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, na čak 77 mesta u inostranstvu, odnosno u ukupno 34 strane države.

Distribucija oba izborna materijala krenuće po završetku štampanja listića za parlamentarne izbore, odnosno ka inostranstvu do 28. marta, ka lokalnim izbornim komisijama do 29. marta a najkasnije do 1. aprila ka biračkim odborima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.