Na šta će mladi potrošiti 100 evra od države – najrazličitiji odgovori

Izvor/Foto: Pixabay

Prema anketi koju je sprovela Nova ekonomija, više od 60 odsto mladih u Srbiji kaže da zna odakle se isplaćuje pomoć od 100 evra, dok gotovo sličan broj njih misli da je to dobar potez države.
Izvor: Pixabay

Kako kažu za putovanje 100 evra je malo, ale će jedan deo njih potrošiti na avio kartu, drugi na džeparac za putovanje, pojedini na garderobu, dobar koncert, izlet ili čak cipele na poklon.

Jedna devojka kupiće poklon momku, dok će jedan od ispitanika izvesti svoju devojku na večeru.

Postoje i oni koji su mislili na kućne potrepštine pa će tako kupiti usisivač ili prečišćivač vazduha.

S obzirom da je anketa rađena sa omladinom bilo je i jako kreativnih odgovora, pa su tako pojedini izjavili da će novac od državne pomoći potrošiti na kafanu, borbu protiv režima, devojke će staviti hijaluron u usta, a jedan momak će kupiti 90 evra.

Bilo je i oni koji bi da investiraju u posao pa će kupiti lampu za nokte, a oni koji bi da se dodatno obrazuju kupiće knjige „za sve pare“.

Postoje i oni koji će novac potrošiti na osnovne stvari kao što je hrana, hrana za kućne ljubimce, za kućnu hemiju i gorivo.

Pojedini će dobijeni novac odmah vratiti u državnu kasu jer će platiti taksu za vađenje ličnih dokumenata, dok je nekima ova pomoć dobro došla da plate ratu za kredit.

Anketa je na kraju pokazala još  i da oko 25 odsto ispitanika ne zna odakle država isplaćuje ovu pomoć, a osam odsto njih čak i ne razmišlja o tome.

Izvor: Nova Ekonomija

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.