Ko želi može po četvrtu dozu vakcine

Izvor/Foto: Dom zdravlja Kraljevo

Kako stoji u saopštenju Doma zdravlja, u Kraljevu je počela vakcinacija IV dozom vakcine protiv Covid 19.

Kako se navodi, sve osobe starije od 18 godina kod kojih je od davanja prve buster doze odnosno III vakcine prošlo najmanje 5 meseci, mogu primiti i IV dozu.

Ovo se prvenstveno odnosi na osobe sa primarnim i sekundarnim iminodeficijencijama( skup različitih stanja kod kojih imunološki sistem ne deluje na odgovarajući način) koje su u okviru primovakcinacije primile samo dve doze vakcine i treću nakon toga.

Takođe, odnosi se i na osobe starije od 60 godina, kao i na osobe zaposlene u zdravstvenim ustanovama koje rade na poslovima prilikom kojih dolaze u kontakt sa pacijentima.

Dopuštena je mogućnost da osoba koja se vakciniše može da izabere vrstu vakcine koja će biti primenjena kao druga buster doza.

Primena buster, odnosno III doze vakcine Fajzer, preporučuje se deci uzrasta od 12 do 18 godina kod kojih je od davanja druge doze vakcine prošlo najmanje 5 meseci.

Vakcinacija se u Domu zdravlja Kraljevo obavlja u suterenu Poliklinike svakog radnog dana od 14 do 20 časova i subotom od 8 do 15 časova.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.