Još dve žene kandidati za predsednika Srbije

Izvor/Foto: Tanjug/FoNet/Istinomer

Koalicija Moramo predala je kandidaturu Biljane Stojković za predsednicu Srbije. Republičkoj izbornoj komisiji predato je blizu 11.000 potpisa građana. Kandidaturu Branke Stamenković istog dana predala je i koalicija Suverenisti.

Stojković se nakon predaje liste ispred RIK-a zahvalila grupi od oko 60 organizacija koje su podržale njenu kandidaturu, ocenivši da je borba koja je započela na ulici ovim nastavlja u institucijama.

Izvor: FoNet

-Krećemo u političku borbu, da aktivizam sa ulica unesemo u institucije, rekla je Stojković.

Kandidaturu Branke Stamenković predali su nosilac parlamentarne liste koalicije Suverenisti i lider stranke Dosta je bilo Saša Radulović i kandidatkinja za predsednicu Srbije.

Izvor: Tanjug

Koalicija Moramo

Moramo je zelena politička koalicija. Formirana je u novembru 2021., kada su Zajedno za Srbiju, Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak potpisali sporazum o saradnji na predstojećim izborima na zajedničkoj listi.

Koalicija Suverenisti

Ovu koaliciju čine stranke Dosta je bilo, Zdrava Srbija i Pokret „Živim za Srbiju“. Oni poručuju građanima da izađu na izbore 3. aprila i odluče koju politiku država Srbija treba da vodi (da to neko ne bi uradio umesto vas).

Ko je Biljana Stojković?

Izvor: Istinomer

Rođena je u Beogradu gde je završila osnovnu a nakon toga i Zemusku gimnaziju. Diplomirala je na Biološkom fakultetu gde je i magistrirala 1999. godine.  Doktorske studije završila je 2007. godine. Autorka je većeg broja publikacija u međunarodnim naučnim časopisima. Objavila je dve knjige.

Ko je Branka Stamenković?

Izvor: Istinomer

Branka Stamenković je prevodilac, a radi na području popularne psihologije i astrologije. Diplomirala je na fakultetu Vales Triniti Sent Dejvid u Engleskoj . Pokrenula je inicijativu „Majčina hrabrost“ za poboljšanje uslova u porodilištima. Bila je narodna poslanica u Skupštini Srbije od juna 2016. do avgusta 2020. godine.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.