I dalje nastava u školama pod maskama

Izvor/Foto: Pinterest

Iako nošenje maski od danas u školama nije obavezno, Tim za škole doneo je preporuku koja se odnosi na đake, zaposlene u školama i treća lica, da je nošenje maski u zatvorenom prostoru i dalje preporučljivo.

U odluci Tima za škole koje je izdalo saopštenje ovim povodom stoji da će od danas svi đaci sa teritorije Srbije nastavu pratiti neposredno. U saopštenju se josš navodi da se zbog trenutne epidemiološke situacije preporučuje upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima.

„Potrebno je nastaviti pojačanu primenu mera opšte i lične higijene – pranja i dezinfekcije ruku, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školama“, stoji u saopštenju.

Kako pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina iznosio je 1.854 odnosno 0,24 odsto od ukupnog broja učenika u Srbiji.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.