Gione: Nije tačno da radnici masovno napuštaju Leoni

Kompanija „Leoni“ prezentovala je danas u Gradskoj upravi, potrebe vezane za zapošljavanje u ovoj kompaniji, ali i plan zapošljavanja u narednom periodu. Kako kažu, potrebe za radnicima su se udvostručile u ovoj kompaniji i zato im je potrebno još oko 2000 radnika.
Foto: Filter media

– Nakon zvaničnog otvaranja fabrike ono što sledi je pronalazak ljudi koji će u toj fabrici raditi, a svi su dobrodošli da se prijave. Kako iz Kraljeva, tako su nam potrebni radnici i drugih opština i gradova, tako da se naše angažovanje po pitanju zapošljavanja ne zaustavlja u Kraljevu, kaže Pjerluiđi Gione generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“.

Sam projekat, navode, može da varira u skladu sa tržištem i zahtevima samog proizvoda i naših kupaca. Projekti na kojima rade mogu doći i do faze da im treba i veći broj radnika, poručuju iz ove kompanije.

– Naš glavni cilj je da obezbedimo posao za ljude ne samo iz jedne industrije – turizma, već i iz svih industrija koje će obebediti posao za naše zaposlene, dodaje Gione.

Foto: Filter media

Iako su potrebe za zapošljavanjem veće, nezadovoljnih radnika je sve više. To potvđuju i napisi na društvenim mrežama, ali i činjenica da je konkurs za zapošljavanje danas, za razliku od prethodnih godina, otvoren sve vreme. Pitali smo koliko radnika napušta posao u „Leoniju“ i zbog čega.

– Trenutna fluktuacija je veoma niska, tačnije 1,5% , zbog reorganizacije u samoj kompaniji. Veoma smo svesni razloga zbog koga pojedini radnici napuštaju posao, nije nam namera da remetimo privatni život zaposlenih, menjajući smene u poslednjem trenutku, u pitanju su spoljni uticaji koji utiču i na naše poslovanje. Trudimo se svim silama da do toga ne dolazi, rekao je Pjerluiđi Gione.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.