Deca iz Gračanice gosti Kraljeva

Izvor/Foto: Facebook/Dečje odmaralište Goč

Trideset sedmoro dece iz Gračanice u narednih nekoliko dana biće gosti našeg grada, njihovih vršnjaka iz Osnovne škole „Živan Maričić“ iz Žiče, a boraviće na planini Goč u istoimenom Dečijem odmaralištu.

Ovo je ujedno jedan od razloga posete predsednice Opštine Gračanica prof. dr  Ljiljane Šubarić našem gradu.

Foto: Filter media

Čelnici Kraljeva ugostili su danas predsednicu sa saradnicima u Gradskoj upravi. Na sastanku je rečeno da je ovo još jedan primer dobre poslovne i prijateljske saradnje između Gračanice i Kraljeva.

-Deca iz Gračanice po drugi put borave u Kraljevu. Izmamili ste 37 osmeha na licu naše dece i podarili im nekoliko dana lepog druženja i uživanja. Vaš i naš cilj je isti, da sva deca imaju ista prava i iste uslove za odrastanje. Nažalost, deca sa Kosova i Metohije nemaju dobre uslove za odrastanje, istakla je Šubarić.

Poseta dece sa KiM ima karakter i rekreativne nastave u prirodi ali i sticanja novih prijateljstava sa decom iz kraljevačke škole.

Foto: Filter media

-Juče smo ugostili učenike iz Gračanice u našoj školi i tom prilikom zasadili u školskom dvorištu 10 sadnica belog bora kao simbol prijateljstva koje će nadam se trajati dugo, kaže direktorka Osnovne škole „Živan Maričić“, Jelena Stefanović.

-Uveren sam da ćemo u godinama koje slede nastaviti da negujemo dobre odnose između Kraljeva i Gračanice. Odabrali smo školu u Žiči kao domaćina, simbolično jer se tu nalazi naša svetinja manastir Žiča, baš kao što se i u Gračanici nalazi jedna od najvećih srednjovekovnih svetinja manastir Gračanica, kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Foto: Filter media

Među mališanima iz Gračanice nalazi se i dvoje učenika iz Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Lapljeg Sela, koji su postigli zapažene rezultate na Međunarodnim takmičenjima.

Učenici iz Gračanice su zajedno sa drugarima iz Kraljeva juče posetili manastir Žiču a na planini Goč boraviće pet dana.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.