Danas počinje upis đaka prvaka onlajn

Od danas ponovo će biti dostupna usluga osnovnih škola za upis dece na portalu eUprava – eZakazivanje. Svaka osnovna škola u obavezi je da ponudi termine za upis i testiranje dece u periodu od 1. aprila do 31. maja.
Izvor: Pinterest

Roditelji na vrlo jednostavan način, zahvaljujući ovoj usluzi, mogu da zakažu termin za upis i testiranje deteta u onoj osnovnoj školi kojoj teritorijalno pripadaju, navodi se u saopštenju eUprave.

Uslugu eZakazivanja prošle godine za upis u osnovnu školu koristilo je gotovo 36.000 roditelja i ovlašćenih lica.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaze preko portala eUprava ili u direktnom kontaktu sa školom, putem telefona ili imejla.

Odlaskom u školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument- izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivališta, uverenje o pohađanju predškolskog programa i dokaz o obavljenom pregledu deteta, jer će svi ovi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Najvažnije je doneti u školu lekarsko uverenje ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog doktora ili u vojno zdravstvenoj ustanovi.

Roditeljima je na portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, ali i kontakt centar Ministarstva prosvete na broju telefona 011/7350557, gde su operateri dostupni radnim danima od 8 do 15 časova.

Kako da upišete dete u školu elektronski? Evo nekoliko koraka

*Ukoliko niste, potrebno je da budete registrovan korisnik, odnosno imate kreiran nalog na portalu eUprava, euprava.gov.rs, odnosno državnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs.

*Nakon uspešne registracije potrebno je da se prijavite na portal eUprava (uputstvo zza upotrebu),

*Iz menija odaberite Usluge/Obrazovanje/eZakazivanje termina za upis, gde se može pročitati detaljan opis usluge,

*Nakon pokretanja usluge eZakazivanja odaberite opciju Podnošenje prijave, izaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje đaka i upis a nakon toga odaberite termin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.