Dame u humanoj akciji povodom svog praznika

„Žene za vas“ naziv je akcije koju su danas udruženim snagama sprovele žene u prostorijama Crvenog krsta u Kraljevu, dajući krv za one kojima je najpotrebnija, a povodom jučerašnjeg praznika – Međunarodnog dana žena.
Foto: Filter media

U akciji su učestvovali zaposleni u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Kraljevo ali i predstavnici Foruma žena Socijalističke partije Srbije (SPS).

Foto: Filter media

-Mi već tradicionalno učestvujemo u aktivnostima koje organizuje Crveni krst. Učešćem naših drugarica i drugova a pre svega omladine u ovoj akciji koja ima za cilj spasavanje ljudskih života je naša motivacija, jer se upravo na ovakav način motiviše veći broj ljudi za  učešće u ovakvim i sličnim akcijama, kaže Silvana Vasić, predsednica Foruma žena SPS-a Kraljevo.

-Danas je ovde prisutna humanost na delu. Šta je važnije od toga da nekome spasimo život ili pomognemo u lečenju? Apel je da uradimo sve da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv, kaže direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Kraljevu Biljana Barlovac.

Foto: Filter media

Zaposleni u PIO fondu Kraljevo podržali su ideju da se priključimo akciji dobrovoljnog davanja krvi pa su tako ne samo žene već i njihove kolege iz ove ustanove danas došle da podrže ovu akciju.

Foto: Filter media

-Drugi put dajem krv. Mislim da je krajnje vreme da svi budemo humaniji, a ženama bih poručila da slobodno daju krv jer nije ništa strašno, kaže Branka Simić  jedna od zaposlenih u PIO fondu u Kraljevu.

Prethodnih godina su 18,3 odsto na teritoriji Srbije od ukupnog broja davalaca krvi bile žene.

Foto: Filter media

-Ovo je dobra prilika da pozovemo žene da iskažu svoju humanost i priključe se porodici najhumanijih, a mi iz Crvenog krsta Kraljevo čestitamo svim damama Dan žena, rekla je Snežana Apostolović ispred Crvenog krsta Kraljevo.

Foto: Filter media

Pored učesnika u današnjoj akciji „Žene za vas“, krv su davali tokom celog dana i redovni dobrovoljni davaoci.

Foto: Filter media

Podsećamo, Crveni krst Kraljevo i Služba za transfuziju krvi KC Kragujevac svake srede u svojim prostorijama realizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi od 9 do 14 časova pa tako svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu, jer je krv potrebna u svakom trenutku.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.