Blokeri nestaju preko noći, ali se pojavljuju i novi

Izvor/Foto: N1 info

Odeljenje za inspekcijske poslove u poslednjih desetak dana, kako je i najavljeno, intenziviralo je kontrolu postavljenih ograda, zaštitnih stubića, blokera i sl. na javnim površinama i parkinzima oko stambenih zgrada koji su postavljeni bez odobrenja nadležne ogranizacione jedinice Gradske uprave ili suprotno uslovima utvrđenim odobrenjem.

-Trenutno smo svakodnevno na terenu. Već se pročulo za kontrolu pa građani i sami uklanjaju blokere, tamo gde ih zateknemo krećemo u upravni postupak, kaže Gorica Rajičić, šef Komunalne inspekcije u Kraljevu.

Međutim, dok pojedini građani uklanjaju nepropisno postavljene blokere ponegde se pojavljuju i novi.

-Posao je obiman, krenuli smo od centra grada, mnogo ima postavljenih blokera, ali i parcela oko zgrada koje se vode na fizička lica odnosno vlasnike, pa u tom slučaju ne možemo da reagujemo. Za sada imamo i dosta prijava građana, za nepropisno postavljene blokere, na šta odmah reagujemo, ali do sada još uvek nismo nikoga novčano kaznili, jer radimo korak po korak, dodaje Rajičić.

Podsećamo, Odsek za poslove izvršenja će pristupiti prinudnom uklanjanju istih a protiv pravnih lica, preduzetnika ili fizičkih lica koji ne budu postupali po rešenjima inspektora da uklone postavljene prepreke predviđene su kazne – shodno Zakonu o komunalnim delatnostima, od 100.000 do 1.000.000 za pravna lica, ukoliko se radi o preduzetniku, predviđena kazna je od 50.000 do 500.000 dinara, a za fizičko lice od 20.000 do 50.000 dinara.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.