Vaših pet minuta nekome znači život

U prostorijama Crvenog krsta Kraljevo svake srede organizuje se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ove nedelje akcija je bila drugačija jer su se njoj pridružili članovi  Nacionalnog udruženja NURDOR.
Izvor: Crveni krst Kraljevo

-U ovoj akciji učestvovalo je 60 davalaca krvi, uključujući i redovne davaoce. Važno je napomenuti da statistika pokazuje da samo tri odsto građana Srbije daje krv, odnosno tri čoveka dajuu krv za ostalih 97, a od jedne boce mogu biti spasena čak tri života. Pozivam sve punoletne građane od 18 do 65 godina, da dođu u naše prostorije i daju krv, svake srede od 9 do 14 časova, jer naših pet minuta nekome znači život, kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta Kraljevo.

Izvor: Crveni krst Kraljevo

Ova akcija pokrenuta je u sklopu obeležavanja 15. februara – Svetskog dana dece obolele od raka, i tom prilikom na Trgu srpskih ratnika aktivisti NURDOR-a na svom humanitarnom štandu prikupljali su sredstva za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu, za smeštaj i podršku porodicama koje dolaze iz drugih gradova a kojima se deca leče od karcinoma.

Foto: Filter media

Iz NURDOR-a u Kraljevu apelovali su na sve sugrađane da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu mališanima koji se leče od ove opake bolesti.

NURDOR je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje deci oboleloj od karcinoma i njihovim najbližima pruži podršku, kako emotivnu i praktičnu tako i materijalnu.
Na nurdor.org sajtu ovog udruženja možete pronaći sve informacije i obaveštanja kako i na koji način možete učestvovati u akcijama i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.