U kraljevačkoj biblioteci novi kutak za ljubitelje knjige

„Bukmarker“ novi je kutak koji je počeo da funkcioniše u biblioteci „Stefan Prvovenčani“. Nazvan je po istoimenoj aplikaciji koja je kreirana i zamišljena kao elektronski dnevnik čitanja.

Šta je tačno „Bukmarker“?

„Bukmarker“ je platforma koja funkcioniše kao svojevrsni čitalački klub u digitalnom okruženju, odnosno kao vrsta društvene mreže unutar koje će se povezivati i svoje čitalačke impresije i preporuke deliti ljubitelji pisane reči.

Izvor: Facebook/ Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčan” Kraljevo

Takođe, „Bukmarker“ daje i mogućnost formiranja personalizovanog korisničkog naloga, povezivanje korisnika sličnog ili istog čitalačkog ukusa u jedinstvenu virtuelnu zajednicu, pronalaženje preporuka za čitanje, dodavanje preporuka za čitanje u bazu, rangiranje knjiga prema tome koliko interesovanje pobuđuju unutar čitalačke zajednice, ali i komentarisanje knjiga i deljenje upečatljivih odlomaka iz omiljenih štiva.

Izvor: Facebook/Narodna biblioteka “Stefan Prvovečani” Kraljevo

Kako se može pristupiti „Bukmarker“ aplikaciji?

Ovoj zanimljivoj aplikaciji može se pristupiti u „Bukmarker“ kutku na Pozajmnom odeljenju za odrasle korisnike, te da se uz uputstva i pomoć bibliotekara dobiju osnovne smernice o konceptu „bukmarkera“, načinu korišćenja i mogućnostima koje pruža za upotpunjavanje čitalačkog iskustva. Takođe, putem linka https://bukmarker.app/ platformi se pristupa preko pametnog telefona, personalizovanog računara, tableta ili laptopa, sa bilo kojeg mesta na kojem je dostupna internet konekcija. Osim validnog imejla, za registraciju i pridruživanje „bukmarker“ čitalačkoj zajednici nije neophodno ostaviti nijedan lični podatak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.