Šeta gradom i napada elektrošokerom, ima li ko da ga zaustavi? (Video)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je izazvao šok u javnosti. Naime, na snimku koji je preuzet sa sigurnosnih kamera jedne menjačnice u Kraljevu, vidi se stariji čovek koji elektrošokerom napada pse.

Izvor: Facebook/Danijela Jović

Ono što se može primetiti jeste da kreće prema psima, koji ga ničim sudeći po snimku nisu ugrozili. Kako se dalje može pročitati u objavama, čovek svako jutro šeta od 7 ujutru do podne noseći u ruci elektrošoker.

Na drugom snimku mogu se videti dva psa koje je čovek napao, a koji sve vreme mirno stoje i ne napadaju nikoga.

Izvor: Facebook/ Danijela Jović

Udruženje „Spaske“ Kraljevo koje se bavi zaštitom i spašavanjem životinja, apelovalo je na naše sugrađane da obrate pažnju ako primete čoveka sa snimka da ga odmah prijave.

Izvor/Foto: Facebook/Danijela Jović

-Zlostavljanje životinja je krivično delo, svako ko ima saznanja o ovom čoveku, može nam se u svakom trenutku javiti, kaže Danijela Jović, predsednica Udruženja „Spaske“.

O slučaju koji je izazvao veliku pažnju za Filter je govorio i predsednik Pokreta „Levijatan“ Pavle Bihali.

Izvor/Foto: Wikipedia.sr

-Postupanje osobe sa snimka za “Fondaciju Pokret Levijatan” i mene lično, nije iznenadjenje. Svakodnevno smo svedoci besprizornih radnji mučenja, zlostavljanja i ubijanja životinja u čemu prednjače ona prema napuštenim psima i mačkama. Krivičnim zakonikom RS i to članom 269 predvidjene su kazne, koje su po mom mišljenju blage, kao što je blaga i praksa izricanja istih u pogledu i vrste i visine. Radimo i radićemo na tome da se zakon izmeni i da kazne budu znatno strože. Iz primera sa snimka vidimo da ovo lice, pas ni na koji način nije ugrozio, a ipak je životinja zlostavljana, što je slučaj u skoro 90% situacija na ulici. Vrlo su retki stvarni napadi životinja i u najvećem broju posledica su ovakvih postupaka ljudi, kao sa snimka te apelujem da se o ovakvim slučajevima što više piše i govori i da se izvršioci strože kažnjavaju.

Na osnovu krivičnog zakonika Republike Srbije za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, predviđene su novčane kazne od 1.200 do milion dinara ili kazna zatvora do tri godine.

Iz MUP-a Kraljevo još uvek se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.