Sačuvajmo reke Kraljeva : Udružene tri inicijative u zanimljivoj akciji

Izvor/Foto: Facebook/ Pravo na vodu

U nedelju, 20. februara na Ibarskom keju, stepenište kod atletskog stadiona, biće otvoren mural pod sloganom „ Kraljevo za vodu-mural za slobodu“ koji je posvećen očuvanju svih reka Kraljeva.

Podsećamo, pre nekoliko meseci organizacije Sačuvajmo planinske reke Kraljeva, Pravo na vodu i Spasimo Studenicu podnele su inicijativu za moratorijum na izgradnju MHE na teritoriji Kraljeva. Više pročitajte ovde.

Čitava akcija koja je pripremljena za nedelju a u okviru koje će, pored otvaranja murala, biti deljene i razglednice prolaznicima i posetiocima sa simboličnim motivima i molbom da se pošalju na jednu adresu.

„Tražimo od gradske skupštine da se na dnevnom redu nađe odluka o obustavi daljih izdavanja dozvola za izgradnju MHE do donošenja novog prostornog plana u kojem bi se lokacije izbrisale i tako sačuvale reke Kraljeva. Predsednik Republike u usmenom obraćanju obećao je zaštitu dve reke na ovom području, ali bez konkretnih izmena tamo gde leže nadležnosti nijedna reka nije zaštićena“, rečeno je u objavi pomenutih organizacija, koje će u toku akcije zamoliti sve građane da pošalju razglednice na adresu gradske uprave i tako ih podsete da hitno na dnevni red stave i usvoje moratorijum.

Mural će biti otvoren tačno u podne a otvaranju će prisustvovati i umetnica Jana Danilović koja ga je i oslikala.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.