Rupa na putu –  sa ili bez rupe u zakonu

Vozači nemaju razloga da očekuju rupe na putu. Ukoliko one postoje moraju biti propisano obeležene. Vozači su dužni da imaju tehnički ispravno vozilo a upravljač puta da nadoknadi štetu ukoliko dođe do oštećenja na automobilu izazvanog rupom na kolovozu. U praksi – najčešće to izgleda potpuno drugačije.
Izvor: Pixabay

Jedan od najčešćih uzroka štete na automobilu su rupe na putu koje nisu retkost u našoj zemlji. Takođe, one su i pretnja po bezbednost u saobraćaju.

-Ako vozimo automobil, rupa za nas može predstavljati neprijatnost ili nam može oštetiti vozilo. Međutim, ukoliko vozimo motocikl ili bicikl, rupa za nas može predstavljati smrtnu opasnost. Zbog te rupe na kolovozu može doći do destabilizacije dvotočkaša da neko padne, ostane invalid ili da pogine, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Ukoliko postoje rupe iz nekog razloga, one po zakonu moraju biti jasno obeležene propisanom signalizacijom, odnosno učesnici u saobraćaju moraju biti obezbeđeni postavljanjem branika odnosno zapretka.

Da li postoji način da se nadoknadi šteta?

Obaveza upravljača puta je da nadoknadi štetu, u slučaju oštećenja automobila ili u slučaju saobraćajne nezgode. Međutim, u praksi veliki broj oštećenih odustane zbog odugovlačenja procedure, jer, kako ističe Okanović, upravljač puta po pravilu neće mirnim putem da isplati štetu već predmet odlazi na sud. Od takvih procedura većina građana odustane, jer one mogu da potraju i godinama.

-Pre dve godine na magistralnom putu uleteo sam u ogromnu rupu. Obe gume su pukle, oštećen je podstroj felne i još nekoliko manjih oštećenja. Policija je izašla na teren i napravila zapisnik. Uglavnom, vozilo nije bilo u voznom stanju, šlep služba ga je vratila kući. Auto mi je odmah poslat na servis. Nakon toga skupio sam sva dokumenta koja su propisana, kako bih od upravljača puta naplatio štetu. Otišli smo na sud i do danas nikakva presuda nije doneta, sumnjam da će i biti, jer se ova procedura, koja je vrlo lagana, protegla na dve godine. Mislim da ću odustati potpuno, jer za mene je ovo „veća dara nego mera“, kaže za Filter Miloš Đ. oštećeni vozač.

Šta kaže zakon?

U slučaju oštećenja vozila na putu, vozač najpre mora pozvati saobraćajnu policiju, radi uviđaja i sačinjavanja zapisnika. Najčešće će u ovom slučaju na lice mesta izaći dva saobraćajna policajca, uviđajac i tehničar, jer se i oštećenje na vozilu zbog rupe smatra saobraćajnom nezgodom.

Procenu štete vrše procenitelji iz društva za osiguranje. Sa ovim dokumentom, zapisnikom policije i kopijama lične karte, saobraćajne dozvole i bankovne knjižice oštećeni se može direktno obratiti upravljaču puta.

Izvor: Pixabay

Sledeći korak u proceduri je da vozač utvrdi ko je odgovoran za deonicu puta na kojoj je došlo do nezgode,

Za magistralne, regionalne i auto-puteve nadležno je Javno preduzeće „Putevi – Srbije“, dok su za lokalne puteve i ulice nadležne gradske uprave.

Međutim, opština ili grad nadležnost mogu da prenesu na preduzeće za održavanje puteva.

Ukoliko upravljač puta odbije da plati štetu ili ne odgovori u roku od 15 dana, do naknade će doći kroz sudski postupak.

Odgovornost je regulisana Zakonom o putevima koji upućuje da je „upravljač javnog puta dužan da obezbedi trajno, neprekidno i kvalitetno održavanje i zaštitu javnog puta i da obezbedi nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja na njemu.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.