Počela pojačana kontrola Saobraćajne policije – evo ko treba da obrati pažnju

Saobraćajna policija na području Kraljeva od juče pojačano kontroliše saobraćaj teretnih vozila i autobusa sa posebnim akcentom na poštovanje odredbi zakona o radnom vremenu posede vozila u drumskom prevozu i tahografima.
Foto: Filter media

-Kada su u pitanju rezultati, prethodna akcija koja je sprovedena u oktobru 2021. godine, otkrila je ukupno 285 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 17 prekršaja koje su iazvali vozači autobusa, kaže Strahinja Banović, oficir SPI Kraljevo.

Foto: Filter media/ Strahinja Banović, oficir SPI Kraljevo

Najčešći prekršaji koji su otkriveni odnosili su se na prekoračenje dozvoljenog vremena upravljanja vozača odnosno nekorišćenje propisanih pauza i odmora. Drugi najčešći prekršaj tiče se raznih manipulacija vezanih za tahografe, odnosno neposedovanja potrebne dokumentacije vozila i vozača.

Banović je ispred Saobraćajne policije Kraljevo uputio apel svim vozačima, posebno teretnih vozila i autobusa.

-Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, posebno vozačima pomenutih kategorija da poštuju saobraćajne propise, da voze odmorni, da koriste propisane pauze i odmore kao i da poštuju ograničenja koja su im zakonom naložena u pogledu vremena upravljanja.

Ova akcija je Međunarodnog karaktera i sprovodi se u 30 zemalja Evrope, koje su članice ROADPOL-a ( Evropske mreže saobraćajne policije ). Akcija se sprovodi tokom cele nedelje sve do 13. februara 2022. godine.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.