PIO fond Kraljevo: Ovako možete proveriti da li vam se redovno uplaćuju doprinosi

Izvor/Foto: Pixabay

Od sada svi građani koji budu želeli da provere da li im poslodavac redovno uplaćuje doprinose i u kojem iznosu, neće više morati da čekaju u redovima na šalterima PIO fonda već te to moći da učine na brz i jednostavan način.

Naime, svaki zainteresovani građanin odnosno korisnik moći će da zatraži jedinstveni  pin kod preko koga će moći da dodje do podataka koji su mu potrebni. Kako nam je rečeno u filijali PIO fonda Kraljevo postoje dva načina na koji se može doći do potrebnog jedinstvenog  pin koda.

-Svi zainteresovani građani mogu doći u filijalu PIO u Kraljevu i na šalteru lično zatražiti izdavanje pomenutog  pin koda. Ovaj postupak traje nekoliko minuta i to je brži način. Takođe, mogu se prijaviti putem elektronskog servisa PIO fonda, nakon čega će im na kućnu adresu stići lični kod. Ovaj postupak može potrajati i do nekoliko dana, kaže za Filter Biljana Barlovac, direktorka PIO fonda Kraljevo.

Kako bi ove informacije bile strogo poverljive a samim tim se obezbedila i potpuna sigurnost nadležni kažu da bi najbolje bilo šifru preuzeti lično u fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ova šifra je trajna a pomoću nje će se potpuno besplatno koristiti usluge o proveri informacija.

Nakon dobijanja jedinstvenog  koda građani će na portalu PIO fonda moći da ukucaju jedinstveni matični broj, pin kod i verifikacioni sistemski kod.

Pin kod koji građanin dobije od PIO fonda može se promeniti u svakom trenutku u bilo koji drugi šestocifreni broj.

Ukoliko korisnik izgubi pin kod ili 10 puta pogrešno ukuca broj, može se obratiti matičnoj filijali PIO fonda i odmah dobiti novi lični broj.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.