Ovo su programi koje je pripremila biblioteka do kraja februara

Izvor/Foto: Facebook Narodna biblioteka “Stefan Prvovečani”

Za ljubitelje pisane reči Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani” do kraja februara pripremila je najrazličitije programe.

„Oživljavam slike rečima“  kreativna radionica, čiji je autor i voditelj Bojana Petronijević, profesor srpskog jezika i književnosti, objedinjuje umetnost stripa i kulturu izražavanja, a oslanja se na motive autobiografskog dela Nikole Tesle „Moji izumi“. Namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta. Za polaznike mlađeg osnovnoškolskog uzrasta radionica će trajati od 11 do 12 časova, a za polaznike starijeg uzrasta od 12 do 13 časova u subotu 19. februara 2022.

Sva deca zainteresovana za učešće u radionici mogu se lično javiti na Dečjem odeljenju Biblioteke ili pozivom na broj 036/ 321 377 lokal broj 111.

Prijave se primaju do petka 18. februara . Broj polaznika radionice ograničen je na 20 u svakoj pojedinačnoj grupi.

Drugi program zakazan je za ponedeljak 21. februar, u 13 časova, kada će biti predstavljena knjiga „Agon i melanholija“ prof. dr Gorane Raičević. Knjiga je nedavno ovenčana nagradom „Nikola Milošević“ za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije objavljenu u protekloj godini. Reč je o obimnoj monografskoj studiji o životu i delu Miloša Crnjanskog koja je rezultat autorkinog dvodecenijskog izučavanja Crnjanskovog književnog i publicističkog opusa.

U četvrtak 24. februara u 13 časova, biće priređen program posvećen sagledavanju mesta koje u srpskoj književnoj periodici danas zauzima časopis „Povelja“, koji pod okriljem kraljevačke biblioteke izlazi već pola veka.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.