NSZ raspisala javne konkurse za 2022. godinu. Evo kako da se prijavite

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva odnosno konkursa, putem kojih će kro direktnu finansijsku pomoć poslodavcima i nezaposlenim licima, biti uključeno 20.165 nezaposlenih lica, od kojih je 2.285 osoba sa invaliditetom.
Izvor: Pixabay

Kako se navodi u saopšenju ove službe, kao i svih prethodnih godina, fokus će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, lica be završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, pripadnici romske populacije, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica koja su u statusu viška zaposlenih.

Za ove namene opredeljeno je 6,55 milijardi dinara.

Većina od 12 raspisanih konkursa biće otvorena do 30. novembra, ali je rok a podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar tekuće godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta,  a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova traje do 15. marta.

Kako podneti zahteve za najavljene konkurse?

Zahteve za učešće u najavljenim merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, odnosno onoj jedinici prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije o učešću u aktuelnim merama politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima dostupne su na sajtu www.nsz.gov.rs, ali i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.