Kraljevačko pozorište: Nakon havarije redovni repertoar kroz mesec dana

Izvor/Foto: Facebook Kraljevačko pozorište

Pre nedelju dana u Kraljevačkom pozorištu dogodila se havarija nakon pucanja toplovodne cevi u dvorani.

Do pucanja izmenjivača toplote došlo je kako nam je rečeno usled stvaranja „vazdučnog čepa“ u sistemu toplovoda i izuzetno niskim spoljnjih temperatura.

Zaposleni u ovoj ustanovi već su imali iskustva sa ovakvim nemilim događajem pre tačno pet godina, pa je njihovom brom reakcijom ovoga puta sprečena veća katastrofa.

Nakon toga sve predstave otkazane su do daljnjeg.

Kako nam je rečeno već se uveliko radi na saniranju štete, koja je daleko manja nego prošlog puta ali ipak dovoljna da na neko vreme obustavi rad.

-Mi se nadamo da će kroz dvadeset do mesec dana, oko 1.marta naši posetioci moći da uživaju u repertoaru pozorišta. Stručne službe odradile su svoj posao na terenu, a mi smo već krenuli sa sanacijom štete, kaže direktor Kraljevačkog pozorišta Miodrag Dinulović.

Ono što je zabrinjavajuće jeste sistem toplovoda koji nije dobro odrađen kada je postavljen, pa ovakve havarije je gtovo nemoguće predvideti.

-Tačno je da je problem napravljen još tokom sprovođenja ovog sistema u našu ustanovu. Novi projekat je jako skup, ali to bi bilo trajno rešenje za problem sa kojim se borimo već dugo, dodaje Dinulović.

Ljubitelji pozzorišne umetnosti, nadaju se iz ove ustanove redovni repertoar moći će da prate ponovo kroz mesec dana, dok će premijera predstave „Crna ovca“ biti pomerena za sredinu marta o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.