Evo kada počinje isplata 20.000 dinara penzionerima u Srbiji

Država ove nedelje nastavlja sa novčanom podrškom građanima, nakon 100 evra pomoći, koju je u ovom mesecu dobilo više od milion mladih. U četvrtak 10. februara, svih 1,7 miliona penzionera dobiće novčanu podršku države u iznosu od 20.000 dinara, a ovo će ujedno biti i najveća pojedinačna pomoć države do sada.

Najavljena novčana pomoć, koja će u četvrtak biti isplaćena jednokratno, u proseku će mesečnu penziju povećati za oko 1.600 dinara.

Penzioneri u Srbiji su u toku prošle godine u četiri isplate dobili ukupno 110 evra, dok će ova pomoć iznositi 170 evra.

Koji su uslovi za dobijanje novčane podrške penzionerima?

Za dobijanje novčane pomoći potrebna su dva uslova. Prvi je da ste penzioner Republike Srbije, dok je drugi da je pravo na penzionisanje ostvareno najkasnije 31. januara ove godine. Ukoliko ste istovremeno i korisnik strane penzije, to nije prepreka za dobijanje najavljene pomoći.

-Isplata pomoći korisnicima koji su ovo pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara biće ivršena jednokratno nakon uspostavljanja isplate penzija, navodi se u saopštenju PIO fonda.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.