Đaci od ponedeljka ponovo u klupama

Tim za škole koji je formiran radi praćenja i koordinisanja primene preventivnih mera u radu škola u toku epidemije Covid 19, doneo je odluku da se od ponedeljka 21. februara, nastava odvija neposredno u svim osnovnim  srednjim školama u Srbiji.

To znači da se đaci ponovo vraćaju u klupe i da za sad neće biti onlajn nastave.

Tim je ovu odluku doneo na osnovu izveštaja koji je preuzet iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ a koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje Srbije, a u kome se navodi, da je u periodu od 9. do 17. februara ukupno od korone zaraženo 3.200 dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina. Od ukupnog broja zaraženih korona virusom u navedenom periodu, osnovaca i srednjoškolaca je 4,3 odsto.

Podsećamo, februarski raspust za đake je zbog loše epidemiološke situacije u tom trenutku bio produžen za još dva dana, pa se đaci umesto u klupe 17. februara, vraćaju u klupe u ponedeljak 21.

 Takođe, škole su zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog produženja februarskog raspusta, u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka 24. juna.

Ostala dva dana nadoknadiće se ili radnim subotama ili dodatnim časovima tokom radne nedelje.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.