Zavetnici: Nemarnost i nebriga grada prema sugrađanima

Povodom saopštenja Odseka za zaštitu životne sredine koji je portal Filter objavio juče (20. januara), a u kome je objavljeno da je povećana zagađenost vazduha u Kraljevu od prvog do šesnaestog januara odnosno da je prekoračena koncentracija frakcije PM10 suspendovanih čestica u vazduhu.

Iz Odseka za zaštitu životne sredine  saopšteno  je da je tokom 13 dana vazduh u Kraljevu bio u kategoriji zagađen/vrlo zagađen.

Ovim povodom reagovale su pojedine političke stranke saopštenjem za javnost.

U nastavku prenosimo vam saopštenje Srpske stranke Zavetnici – Gradski odbor Kraljevo u celosti.

Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kraljeva – Odsek za zaštitu životne sredine objavilo je za javnost da je u periodu od prvog do šesnaestog januara, trinaest dana bila prekoračena koncentracija frakcije PM10 suspendovanih čestica u vazduhu. Po indeksu kvaliteta vazduha, kvalitet vazduha u Kraljevu u tom periodu bio je jako zagađen i nije bilo preporučeno da se izlazi iz zatvorenog prostora. Ono što je neverovatno jeste da je sve to objavljeno danas, 20. januara. Nastavlja se potpuna nemarnost i nebriga grada prema svojim sugrađanima.Poštovani rukovodioci ovog odseka, kao i vi funkcioneri grada Kraljeva, da li građani Kraljeva treba da nagađaju da li je u Kraljevu zagađen vazduh do te mere da za njih nije dobro da izađu iz svojih kuća i stanova ili je to vaša dužnost?Da li ste svesni da svojim ovakvim ophođenjem možete ozbiljno ugroziti zdravlje svojih sugrađana i dokle planirate da se ovako ophodite prema narodu i svome gradu?Nemarnost, nebriga i bahatost glavne su odlike kraljevačkih funkcionera i Srpska stranka Zavetnici smatra da je vreme da im kažemo DOSTA!

Tekst na ovu temu možete pročitati linku: Zagađenje vazduha u Kraljevu alarmantno

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.