Putevi Kraljevo: Ekipe na terenu rade na raščišćavanju snega

Usled snežnih padavina u prethodna dva dana i formiranje snežnog pokrivača kraljevački putari, kako nam je rečeno u ovom Javnom preduzeću, danonoćno su na terenu i rade na raščišćavanju snega na svim vitalnim saobraćajnicama, gradskim, prigradskim i seoskim putevima.
Izvor: Filter media

-Za sada su sve raspoložive ekipe na terenu, a mehanizacija u funkciji. Od juče je bačena dovoljna količina čvrste soli. Ulice od vitalnog značaja, Dositejeva, Zelena gora, Jovana Deroka i Dimitrija Tucovića potpuno su očišćene. Ono što mogu reći jeste da je kolovoz mokar, ali ono što je važno je da nema snega, kaže Mirko Vuković, direktor JKP „Putevi“ Kraljevo.

Iako je situacija, kako ističe Vuković, za sada pod kontrolom u gradu,  na udaljenim seoskim područjima ima problema.

-Postoje problemi na putu Rudno-Bzovik, jer se ova sela nalaze na 1000m nadmorske visine, pa nam vetar koji duva od jutros i pravi snežne nanose, dodatno otežava raščišćavanje. Dežurne ekipe na terenu su non stop kako bi se normalizovao i ovaj putni pravac, dodaje Vuković.

Prema najavama meteorologa očekuje se da sneg prestane da pada u večernjim satima. Iz „Puteva“ Kraljevo poručuju da imaju dovoljno agregata dovoljnih za zimsko održavanje.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.