Manje đaka u klupama zbog čak tri razloga

Pre nedelju dana počelo je drugo polugodište za đake osnovnih i srednjih škola. Međutim, ni ovog polugodišta klupe nisu pune jer i oni đaci koji nastavu pohađaju neposredno, suočavaju se sa koronom, izolacijom, virusom gripa i boginja.

-Suočavamo se već na početku polugodišta sa raznim problemima. Značajno je smanjen broj dece u odeljenjima. Nema toliko dece koj su poztivna na korona virus, čini se da je više njih u izolaciji zbog toga što je neko od roditelja zarazen. Takođe, ima i dece koja su prehlađena, odnosno koja imaju sezonski grip ili boginje, kaže za Filter direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ Dragana Đurović.

Izvor: Pixabay

Tačan broj dece koja izostaju menja se iz dana u dan, pa tako nekog dana dođe gotovo celo odeljenje a već sledećeg izostane i po nekoliko đaka.

-Nadamo se da će se situacija polako menjati na bolje i da će uskoro svi naši učenici ponovo biti u klupama kako bi se ova školska godina završila u nekoj boljoj atmosferi jer sve ovo predugo traje, dodaje Đurović.

Podsećamo, drugo polugodište školske 2021/2022. zvanično je počelo u ponedeljak 24. januara. Odluka Ministarstva prosvete bila je da učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju neposredno, dok se kombinovani model nastave primenjuje od 5. do 8. razreda kao i u svim srednjim školama.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.