Kraljevo: Početak novog polugodišta pod znakom pitanja

Nepovoljna epidemiološka situacija i dalje traje na teritoriji Kraljeva. S obzirom na ovakvu situaciju sa korona virusom, upitan je početak drugog polugodišta ove školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola iz Kraljeva koji su na zimskom raspustu od 31. decembra a u školske klupe prema planu treba da se vrate 24. januara.

– Još uvek je na snazi odluka koja je doneta da raspust traje do 24. januara. Ono što je za nas veoma važno jeste odluka tima na nivou Republike a koji će doneti odluku da li će se raspust produžiti ili ne, kao i kako će se nastava odvijati u tom periodu. U toku ove nedelje očekujemo odluku zdravstvenog i prosvetnog tima a škole će na vreme biti obaveštene kako će se od ponedeljka raditi. Sve zavisi isključivo od epidemiološke situacije u narednim danima, kaže Bojana Marinković načelnica Školske uprave Kraljevo.

U poslednja 24 časa na prisustvo korona virusa testirano je 1.260 briseva. Korona je potvrđena kod 553 osobe. Ovo je ujedno i rekordan broj novzaraženih u Kraljevu od početka epidemije. U Opštoj bolnici „Studenica“ od juče od posledica bolesti „Covid-19“ preminula je jedna osoba.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.