Kraljevo: Do 16 časova mali broj birača izašao na referendum

Jutros u 7 časova u Kraljevu je otvoreno 130 biračkih mesta. Na teritoriji našeg grada svoje biračko pravo može da iskoristi 99 474 građana, pokazuju podaci RIK-a (Republičke izborne komisije). Na nekoliko biračkih mesta jutros je došlo do problema.

Na biračkim mestima 27 (Dom kulture Ribnica), 62(Kulturni centar Oplanići), 18 (Zdravstvena stanica Ženeva), 81 (Osnovna škola Roćevići) i 99 (Zemljoradnička zadruga Konarevo) došlo je do problema sa dopunskim rešenjima za kontrolore pojedinih stranaka, koja nisu dostavljena biračkim odborima, pa su tako sa ovih biračkih mesta kontrolori vraćeni uz objašnjenje da bez rešenja ne mogu da čuvaju kutije.

Predsednica Gradske Izborne komisije Kraljevo Danijela Majstorović rekla je za portal Filter media da su se u toku dana ovo problemi rešili.

-Juče kasno su nam dostavljena dopunska rešenja pa iz tog razloga kontrolori kutija nisu uspeli da ih preuzmu. Kontrolorima koji su vraćeni sa biračkihkih mesta a koji su nam se obratili elekronskim putem ili lično smo uručili pomenuta rešenja, pa su oni dalji mogli neometano da se vrate na biračka mesta.

Do 16 časova izlaznost na referendum u Kraljevu je 21,34% upisanih birača.

Do 14 časova u Republici Srbiji glasalo je 14,99% upisanih birača.

Biračka mesta otvorena su do 20 časova i do tada će građani moći da iskoriste svoje biračko pravo.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.