Trka Deda Mrazeva održana u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

Prvi put u Kraljevu danas je održana Trka Deda Mrazeva, u organizaciji Osnovne škole „Vuk Karadzić“ u Ribnici.

Ideja je da se u ovu lepu prednovogodišnju akciju uključe roditelji đaka, zaposleni u školi i učenici od 1. do 4. razreda.

Na današnjoj trci učestvovalo je oko 220 učenika škole u Ribnici, ali i učenici iz isturenih odeljenja sa Beranovca i iz Kamenice.

Učiteljica četvrtog razreda Vesna Ristović, na čiju je inicijativu škola i organizovala trku, zadovoljna je kako je protekla prva ovakva akcija.

–  Ova trka organizovana je po ugledu na slične koje se već godinama unazad održavaju u Zapadnoj Evropi. Ideja je da na ovom prostoru baš mi napravimo nešto što je malo drugačije, ali ipak sa idejom koja je potpomognuta.

Trci se priključila i nekolicina najrabrijih roditelja.

– Baš lepa organizacija, deca su jako srećna i uzbuđena još od juče, kaže Nena Đalović, majka jednog prvaka.

– Na trci je bilo zabavno i fantastično, poručuje Marija Bićanin, učenica četvrtog razreda.

Iako je ovo jedna akcija koja je pre svega predstavlja lepo druženje i zanimljive školske aktivnosti, tri učenika iz svakog razreda koji su prvi stili na cilj nagrađeni su novogodišnjim paketićima. Pored njih i pet roditelja je dobilo paketiće za doprinos ovoj trci. Iz škole poručuju da će nakon ovako uspešne ovogodišnje trke, svake godine organizovati istu i lepom akcijom ispratiti učenike na zimski odmor.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.