Oprezno za praznike – pojačana kontrola saobraćaja

Tokom predstojećih praznika pripadnici Saobraćajne policije u Kraljevu, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći, neprilagođenu brzinu, vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, korišćenje pojaseva i mobilnh telefona tokom vožnje.

  • Ovom prilikom apelujem na vozače, da pre svega poštuju ograničenja brzine kretanja, da obavezno koriste pojas, da ne upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju i pod dejstvom narkotika, jer će se na više punktova u gradskom, prigradskom i seoskom području u našem gradu vršiti pojačana kontrola, naročito u novogodišnjoj noći, poručuje komandir Saobraćajne policije Kraljevo Ivan Vučetić.

Podsećamo, u slučaju snega ili leda na kolovozu obavezno je korišćenje zimske opreme.

Od početka godine na području Kraljeva evidentirano je 421 saobraćajna nezgoda. Nažalost, život je izgubilo 13 osoba, 48 lica je zadobilo teške dok je 207 njih zadobilo lakše povrede.

 U 2021. godini tokom kontrole saobraćaja u našem gradu, bilo je 22.385 prekršaja. Četvrtinu čine prekršaji nepropisne brzine, dok je na drugom mestu prekršaja korišćenje sigurnosnih pojaseva.

 Brojke pokazuju i da je 553 vozača selo za volan u alkoholisanom stanju a njih 126 pod jejstvom psihoaktivnih supstanci.

Piše : Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.