Od januara novih 100.000 turističkih vaučera- kraljevački ugostitelji zadovoljni

Za novih 100.000  turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, prijave počinju od 1.januara.

Vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra 2022. godine, a zainetresovani građani moći će da biraju jedan od 1.200 smeštajnih objekata u Srbiji koji se nalaze na spisku Ministarstva turizma.

Da su vaučeri države od pomoći i ugostiteljima potvrdio nam je jedan od kraljevačkih ugostitelja, vlasnik etno-domaćinstva „Biser Lopatnice“.

  • Jako nam znače ovi vaučeri. Iako smo zadovoljni prošlom sezonom, jer je dosta ljudi zbog korone odlučilo da odmor provede u Srbiji, od početka se prijavljujemo kao smeštajni objekat u kome je moguće koristiti vaučere. Čak 90% našeg kapaciteta izdajemo putem vaučera, kaže Dragan Otašević.

Ko se sve može prijaviti za vaučere i iskoristiti ih za odmor u Srbiji?

Pravo na prijavu imaju svi zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara, penzioneri ali i studenti. Pre svega potrebna je rezervacija u željenom objektu. Od dokumenata penzionerima je potreban poslednji ček, zaposlenima potvrda o primanjima, dok studenti moraju da prilože uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Zahtevi za vaučere izdaju se za najmanje pet noćenja i predaju se lično na šalterima pošte.

Iako mnoge pošte neće raditi za vreme praznika, već 4.januara svi zainteresovani moći će da predaju zahteve. Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.